Χαιρετισμός του Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεωργίου Λαμπράκη, Εφημερίου Δαφνών κατά την διέλευση του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, από τις Δαφνές και προ της Ενθρονίσεως αυτού.(20-7-2005)

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Φιλαδελφείας κ. κ. ΜΕΛΙΤΩΝΑ, Εκπρόσωπε της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Αξώμης κ. κ. ΠΕΤΡΕ Εκπρόσωπε της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ του Β’.

Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης και πολυτίμητε Ποιμενάρχα μας κ. κ. ΤΙΜΟΘΕΕ.

Σεβασμιώτατοι, Θεοφιλέστατε, Άγιε Πρωτοσύγκελλε της Ι. Α. Κ., Κύριοι εκπρόσωποι των Πολιτικών, Δημοτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Τριαδικό Θεό για την σημερινή ημέρα, κατά την οποία ο σεβαστός συντοπίτης μας, Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. κ. Μακάριος, ενθρονίζεται στην ιστορική καθέδρα του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, ως Ποιμενάρχης της ιστορικής και αρχαίας αυτής Μητροπόλεως.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Γορτύνης και Αρκαδίας κ. κ. ΜΑΚΑΡΙΕ,

Η τιμή της εκλογής Σας καθώς και η μέχρι σήμερον ευλογημένη διακονία Σας στην Εκκλησία αντανακλά και στη γενέτειρά Σας, τις Δαφνές και αισθανόμεθα υπερήφανοι, αλλά και υπεύθυνοι να εργασθούμε στον αμπελώνα του Κυρίου με πνεύμα θυσίας και ταπεινοφροσύνης και με την αίσθηση πως ότι είμαστε το οφείλουμε στην Εκκλησία, κι οτιδήποτε προσφέρουμε, δεν κάνουμε τίποτε παραπάνω από το καθήκον μας, όπως μας διδάξατε.

Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε στην Ενορία της γενέτειράς Σας, και σε εμάς. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα και του Εκκλησιαστικού. Συμβουλίου, των αδελφών συμπρεσβυτέρων των καταγομένων από τις Δαφνές, των Ενοριτών μας, και των Φορέων της Κωμοπόλεως, ευλαβώς απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια, αναβοούμε το Άξιος και προσευχόμεθα, όπως ο Κύριος δια πρεσβειών της Παναγίας Μητέρας Του της οποίας την Αγ. Ζώνη ιδιαιτέρως ευλαβούμεθα όπου υπό τους θόλους της Εκκλησίας της καλλιεργήθηκε σε όλους μας η κλήση του Θεού, αλλά και η δική μας κλίση, να Σας χαρίζει υγεία και δύναμη στην άσκηση των υψηλών Αρχιερατικών και Ποιμαντικών Σας καθηκόντων, ώστε η Ποιμαντορία Σας να είναι πολύχρονος και καρποφόρος.

Παρακαλούμεν, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Δαφνών, να δεχθείτε αυτήν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας με την Αγ. Ζώνη αυτής, ως ανάμνηση της σημερινής ημέρας. Επίσης εκ μέρους των Κληρικών που κατάγονται από το Χωριό Σας παρακαλούμεν, δεχθείτε τούτο το Ιερόν εγκόλπιον με την παράκληση να μνημονεύετε και της αναξιότητος ημών προ του Θυσιαστηρίου, και υπέρ των Ενοριτών ημών.

Εις πολλά έτη Δέσποτα.

 Πρωτ. Γεώργιος Λαμπράκης,

Εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Ζώνης Δαφνών