Συναυλία στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου 21/8/2015

 

 Στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, 21/8/2015
Μια εξαιρετική συναυλία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, μέ παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Κων/λη και την Κρήτη.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν η 55/μελής χορωδία και η 13/μελής ορχήστρα του τμήματος, χορωδίας παραδοσιακής μουσικής «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί» του Πολιτιστικού Κέντρου, της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Σταυρουλάκη, Καθηγητή Βυζ. & Ευρωπαϊκής μουσικής, υπεύθυνου διδασκαλίας τραγουδιών, ορχήστρας και χορωδίας του εν λόγω τμήματος και Διευθυντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.
Η συναυλία αυτή έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την άψογη εκτέλεση των τραγουδιών και ο οποίος συνεχάρη τον κ. Κων/νο Σταυρουλάκη και τα μέλη του μουσικού συνόλου «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί» που απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, παρουσίασε το εν λόγω τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεώς του, αναλύοντας κεντρικά σημεία της παραδοσιακής μουσικής, την κεντρική αξία και το μουσικό ήθος το οποίο αποπνέει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Χοράρχης κ. Κων/νος Σταυρουλάκης, όσο και τα μέλη της εν λόγω χορωδίας, εργάζονται και προσφέρουν για την παραδοσιακή μουσική εντελώς δωρεάν και εντός των δομών του νεόδμητου Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, που οικοδομήθηκε από το ΕΣΠΑ, με τη φροντίδα και το άοκνο ενδιαφέρον του κ. Στ. Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης.
Στη συναυλία παρέστησαν, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη, αντιπροσωπεία της Σ.Ε.Α.Π., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, κληρικοί καί πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ευχήθηκε καταλλήλως στον Χοράρχη και τους Χορωδούς για τη μουσική πανδαισία που χάρησαν σε όλους, κατά την πρώτη μουσική έξοδο τους, ως μουσικό σχήμα, από τη Γόρτυνα και επαίνεσε, εκτός των άλλων, τον ζήλο και την εθελοντική προσφορά τους.