Χαιρετισμός Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Κοκολάκη, κατά την διέλευση του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, από την Αγ. Βαρβάρα και προ της Ενθρονίσεως αυτού. (20-7-2005)

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Κοκολάκη κατά την διέλευση του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, από την Αγ. Βαρβάρα και προ της Ενθρονίσεως αυτού. (20-7-2005)

Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Σεβαστοί Πατέρες, Αιδεσιμότατοι

Εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των πολιτικών αρχών

Εκ μέρους των δημοτών μας και του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλωσορίζουμε στο Δήμο μας με αισθήματα αγάπης ευλάβειας και σεβασμού. Είναι χαρά για μας που βρίσκεστε εδώ με την ευκαιρία ενός πολύ σημαντικού γεγονότος: της ενθρόνισης του νέου μας Μητροπολίτη.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριε,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης στο αξίωμα του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας.

Το έργο που αναλαμβάνετε απαιτεί δυναμισμό, ανθρωπιά και ενότητα ως βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Σας δίνεται η δυνατότητα να υλοποιήσετε το όραμα σας, που είμαστε σίγουροι ότι εμπνέεται από ιδανικά ριζωμένα στην ανθρωπιστική διάσταση της Ορθοδοξίας.

Ξέρουμε ότι οι ευθύνες που αναλαμβάνετε είναι τεράστιες. Η ενθρόνιση σας όμως μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι θα περιβάλλετε με αγάπη και στοργή τους πιστούς και θα σταθείτε αρωγός σε όλα τους τα προβλήματα.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα πορευτείτε με τόλμη και σοφία στην άσκηση των υψηλών καθηκόντων σας και θα φανείτε άξιος των προσδοκιών και ελπίδων των πιστών της περιοχής μας.

Σας ανοίγουμε την αγκαλιά μας γιατί αναγνωρίζουμε το ήθος και τη σύνεση σ’ ένα άνθρωπο σαν και σας. Η πνευματική σας καλλιέργεια, η επιστημονική σας κατάρτιση και η προσφορά σας τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της Εκκλησίας αποτελούν για μας τα ασφαλέστερα κριτήρια για την επιτυχή θητεία στη Μητρόπολη μας.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι δημότες μας και οι φορείς του Δήμου μας από σήμερα που αναλαμβάνετε τα νέα σας καθήκοντα, θα σας περιβάλλουμε με αμέριστη εμπιστοσύνη και πίστη για τους φιλόδοξους σχεδιασμούς σας, που σίγουρα έχετε, για την πρόοδο της Τοπικής Εκκλησίας.

Ο Θεός να σας δίνει δύναμη υγεία και μακροημέρευση για να αντεπεξέλθετε με επιτυχία στο δημιουργικό και θεάρεστο έργο σας.