Σύναξη των 6 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεως (24-10-2005)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/10/2005
Πραγματοποιήθηκαν οι συνάξεις των έξι αρχιερατικών περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας στις οποίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος κατέθεσε απόψεις για την μορφή και τους τρόπους που πρέπει να λάβει η ποιμαντική πραγμάτωση της εκκλησιαστικής  διακονίας στην σύγχρονη κοινωνία.
Συγκεκριμένα ομίλησε για την αξία και την λειτουργικότητα των μικρών αρχιερατικών περιφερειών. Το πώς αυτές αναδεικνύονται πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές στην διοίκησή τους και στην αντιμετώπιση των τοπικών ποιμαντικών και κοινωνικών προβλημάτων.
Ότι οι κληρικοί θα πρέπει να διαθέτουν ποιμαντική αγωνία, ώστε να βρίσκουν τρόπους εκκλησιαστικής διακονίας. Ο Σεβασμιώτατος επέμεινε ιδιαιτέρως στην μεγάλη αξία της παρουσίας του ιερέως δίπλα στα πρόσωπα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Περιέγραψε την μορφή και την δομή που λαμβάνει η νέα παγκοσμοποιούμενη κοινωνία, την ουδετερότητα αυτής απέναντι στο εκκλησιαστικό γεγονός καθώς και για το ποια θα πρέπει να είναι η θέση της Εκκλησίας μέσα σ’ αυτή την νέα πραγματικότητα. Στην ενότητα αυτή κατέθεσε προοπτικές για την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας ώστε με την χάρη του Θεού να πραγματοποιηθούν.
Επακολουθούσε ενημέρωση για την διοικητική οργάνωση των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Οι συνάξεις έκλεισαν σε πνεύμα εν Χριστώ ενότητας και αγάπης, και με την προτροπή του Σεβασμιοτάτου η αύριο νά μας βρεί εργαζόμενους για την Εκκλησία και τον λαό Του Θεού στον τόπο της Μεσαράς.-