Πανήγυρη του Αγ. Τίτου 2009

Την Τρίτην 25ην Αυγούστου 2009, εορτή του Αγ. Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, ο Σεβ. συνελειτούργησε μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και μετά του Θεοφιλ Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Θεοδώρου, εν τω πανηγυρίζοντι Ι. Ν. Αγ. Τίτου Τυμπακίου.
Προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας ετέλεσε μετά των αγίων Αρχιερέων τον αγιασμόν των εγκαινίων του νέου γραφείου της Ενορίας Αγ. Τίτου Τυμπακίου.
Κατά την εν λόγω Θ. Λειτουργίαν ετίμησε δια σχετικού ευεργετηρίου γράμματος τον κ. Μιχαήλ Μαρκάκην, την κ. Κλεάνθην Μαρκάκη και την κ. Αγγελικήν Μαθιουλαντωνάκη, δια την προσφοράν αυτών εις το έργον του Ι. Ν. Αγ. Τίτου Τυμπακίου.
Επίσης ετίμησε δια σχετικού ευεργετηρίου γράμματος και δια της επιδόσεως ι. Εικόνος της Θεοτόκου δια την αίθουσαν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τυμπακίου, τον κ. Αντώνιον Χαραλαμπάκην, Δήμαρχον, το Δημοτικόν Συμβούλιον και τας υπηρεσίας του Δήμου Τυμπακίου ως και δια την εν γένει συμπαράστασιν αυτών προς το έργον της Τοπικής Εκκλησίας.
Ωσαύτως απένειμε τον Σταυρόν των Αγ. Αποστόλων Παύλου και Τίτου της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετά σχετικού παπύρου, εις την κ. Ευαγγελίαν Σχοιναράκη, Νομάρχην Ηρακλείου, δια την, επί Αρχιερατείας του μακαριστού Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κυρού Κυρίλλου, διαμεσολάβησιν αυτής δια την εξασφάλισιν 120.000 €, άτινα εχρησιμοποιήθησαν προσφάτως δια την ανέγερσιν του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου και του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως ως και δια την εν γένει συμπαράστασιν αυτής προς την Ι. Μητρόπολιν.
Έτι δε απένειμε τον Σταυρόν των Αγ. Αποστόλων Παύλου και Τίτου της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετά σχετικού παπύρου, εις τον κ. Κων/νον Μπαντουβάν, Βουλευτήν Ν. Ηρακλείου, δια την διαμεσολάβησιν αυτού δια την εξασφάλισιν 65.000 € δια την ανέγερσιν του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου και του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως, δια την παραχώρησιν εκ των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών ενός αυτοκινήτου τύπου «σκόντα» δια τας ανάγκας της Ι. Μητροπόλεως ως και δια την εν γένει συμπαράστασιν αυτού προς την Ι. Μητρόπολιν.