Δελτίο τύπου επίσκεψης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, Υφυπουργού στην Ι. Μητρόπολη 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

arnaoutakisΤο απόγευμα των Θεοφανείων, συναντήθηκαν στην Ι. Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, ο Σεβ. κ. Μακάριος με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Κατά τη συνάντηση ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για το έργο της Εκκλησίας και την ανάπτυξη του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης με τον κ. Υφυπουργό μετέβησαν στο χώρο της ανέγερσης του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως και εξετάσθηκε η ένταξή του σε πρόγραμμα ολοκλήρωσής του. Ήδη μετά την θεμελίωση, τελείωσε η κατασκευή των δύο υπογείων με εξασφάλιση χρημάτων από φορείς με παρακλήσεις της Ι. Μητροπόλεως, διάφορες δωρεές και εισφορές των Ενοριών. Ο κ. Υφυπουργός έδωσε συγκεκριμένες δυνατότητες, αναλυτικά και επί τόπου, για τα παραπέρα.
Επίσης ο κ. Υφυπουργός είδε και τους γύρω χώρους του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, άκουσε για τον σχεδιασμό επί συγκεκριμένου οικοπέδου, πού μόλις αγόρασε η Ι. Μητρόπολη, σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις και την αίθουσα του εν λόγω Ι. Ναού, για την ενεργοποίηση προγραμμάτων arnaoutakis (1)θρησκευτικών διαδρομών της Εκκλησίας των Γορτυνίων.
Ακόμα ενημερώθηκε, για την απόκτηση 6 στρεμμάτων στον Πύργο Μονοφ., καθώς και για τα κατά νόμο εκπονούμενα σχέδια ανέγερσης- βρίσκονται στην τελική φάση τους- Γηροκομείου της Εκκλησίας στον Πύργο και για κάποιες άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπως π. χ. για την προ ημερών έναρξη συσσιτίου απόρων στον Αγ. Γεώργιο Μοιρών και προηγουμένως στον Πύργο Μονοφατσίου.
Μαζί μ αυτά ο Σεβ. Μητροπολίτης παρουσίασε και άλλες δραστηριότητες μέσα στο πλαίσιο, νεότητα, μετανάστες, εξαρτιογόνες ουσίες κ.λ.π., επιτελούμενες με δυσκολία, αφού η Ι. Μητρόπολη διαθέτει πενιχρά μέσα.
Ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράσταση του και κλείστηκε συνάντηση με τον ίδιο στο γραφείο του για τρία θέματα, το Πολιτιστικό της Ι. Μητροπόλεως, το Γηροκομείο της Εκκλησίας στο Πύργο Μονοφ. και για τις θρησκευτικές διαδρομές στην Ι. Μητρόπολη.
Ο Σεβ. εξέφρασε βαθύτατες ευχαριστίες στον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για το έκδηλο ενδιαφέρον του και για την επίσκεψη του, που αναπτέρωσε την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας. (2010)