Εκδήλωση λήξης τμημάτων Πολιτιστικού Κέντρου Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, σχολικού έτους 2018 – 19, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2019.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2018-19

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

Ομιλία από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, με θέμα: «Συμμετέχω και δημιουργώ στο χώρο της Εκκλησίας».

Μουσικό μέρος από την Χορωδία της Σχολής Βυζ.  Μουσικής του Πολιτιστικού μας Κέντρου υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικολάου Κοκολάκη, Καθηγητή της Σχολής.

Παραδοσιακά τραγούδια από την Παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Πολιτιστικού μας Κέντρου υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, Καθηγητή Μουσικής.

Προβολή βίντεο – αφήγηση παραμυθιού από την επιμορφώτρια κ. Αθανασία Μυλωνά, θεολόγο και τα παιδιά του τμήματος νεανικών Συνάξεων.

Παραδοσιακά τραγούδια από τον επιμορφωτή Διάκ. Σάββα Κεφαλογιάννη, και τους μαθητές του τμήματος παραδοσιακών μουσικών οργάνων, (Λύρα).

Παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από την επιμορφώτρια κ. Στυλιανή Ζαχαριουδάκη και τους μαθητές του τμήματος μάθησης παραδοσιακών χορών.

Επίσης θα λειτούργησε έκθεση με έργα των τμημάτων, σχόλης αγιογραφίας, ψηφιδωτού, ντεκουπάζ, καλαθοπλεκτικής, νεανικών συνάξεων και φωτογραφίας η οποία θα μείνει ανοικτή από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, έως την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 και από ώρα 9:00΄π.μ. έως 2:00΄μ.μ., το πρωῒ και από 5:00΄μ.μ. έως 8:00΄μ.μ., το απόγευμα.

Ο π. Νικόλαος Κοκολάκης Διευθυντής του Πολιτιστικού μας κέντρου προσφώνησε όλους ως εξής:

Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες, κ. Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αγαπόντας την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου  μας, συνέχισε για άλλη μια χρονιά τη λειτουργία διαφόρων επιμορφωτικών τμημάτων.

Τα τμήματα τα οποία λειτούργησαν είναι:

1.Τμήμα σχολής αγιογραφίας, με επιμορφωτές τον π. Ιλαρίωνα Σταματάκη και τον π. Αρσένιο Προκοπάκη,

2.Τμήμα σχολής βυζαντινής μουσικής, με καθηγητές τον διευθυντή της σχολής κ. Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη, τον κ. Αντώνιο Μαθιουδάκη και τον π. Νικόλαο Κοκολάκη,

3.Τμήμα χορωδίας παραδοσιακής μουσικής και ορχίστρας με επιμορφωτή τον κ. Ανδρέα Γιακουμάκη,

4.Τμήμα νεανικών συνάξεων, με επιμορφωτές την κ. Αθανασία Μυλωνά για τα παιδιά του Δημοτικού και τον κ. Στέφανο Παναγιωτόπουλο για τα παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου

5.Τμήμα  εικαστικού εργαστηρίου, με επιμορφώτρια την κ. Μαρία Βασιλάκη ,την κ. Μαρία Ντισπυράκη και την κ. Ευροσύνη Νικολακάκη

6.Τμήμα διακοσμητικής με χαρτί, με επιμορφώτρια την κ. Μαρία Βασιλάκη,

7.Τμήμα ψηφιδωτού, με επιμορφωτή τον κ. Κωνσταντίνο Θαλασσινάκη,

8.Τμήμα παραδοσιακών χορών, με επιμορφώτρια την κ. Στυλιανή Ζαχαριουδάκη,

9.Τμήμα σκακιού, με επιμορφωτή τον κ. Στυλιανό Βαρδάκη

10.Τμήμα κοινωνικού φροντιστηρίου, με επιμορφωτές τον κ. Αστρινό Νικολούδη, την κ. Μαρία Μαυρουδή, την κ. Ειρήνη Κουτσάκη και τον κ. Νεκτάριο Τούνη

11.Tμήμα μάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, με επιμορφωτή τον π. Σάββα Κεφαλογιάννη

12.Τμήμα καλαθοπλεκτικής, με επιμορφωτή τον κ. Φραγκίσκο Ζαχαριουδάκη,

13.Τμήμα οικοκυρικών και παραδοσιακών εργόχειρων, με επιμορφώτρια την κ. Στυλιανή Ζαχαριουδάκη

14.Τμήμα φωτογραφίας, με επιμορφωτή τον κ. Εμμανουήλ Διακουμάκη

  1. Τμήμα σχολής Γονέων και Κηδεμόνων με εντεταλμένο τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο

16.Τμήμα Θεατρικής ομάδας, με επιμορφώτρια την κ. Μαρία Βασιλάκη

Τα παραπάνω μαθήματα των τμημάτων που αναφέραμε, παρακολούθησαν συνολικά  450 μαθητές.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους επιμορφωτές για όλα όσα προσέφεραν και την φετινή χρονιά στους μαθητές όλων των παραπάνω τμημάτων του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Για όλα όσα αναφέραμε προηγουμένως, τα μαθήματα δηλαδή και το επιμορφωτικό έργο του πολιτιστικού κέντρου της Μητροπόλεώς μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους επιμορφωτές όλων των τμημάτων, τους μαθητές, τους γονείς των παιδιών, και όλους αυτούς που εργάζονται εθελοντικά και αφανώς, με φιλότιμο και κατανόηση, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω τμημάτων και δραστηριοτήτων. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον αγαπητό Πρωτοσύγκελο μας Αρχιμ. Ιωακείμ Καραντινό, ο οποίος πολύ κοπιάζει για να λειτουργούν εύρυθμα όλα τα παραπάνω τμήματα του πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και τους πατέρες π. Γεώργιο Ζαχαριουδάκη και π. Γεώργιο Μωραϊτάκη.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε προς το πρόσωπό Σας Σεβασμιώτατε, αφού με τις δικές σας ενέργειες, πραγματοποιήθηκε η ανοικοδόμηση του κτηρίου και στη συνέχεια η λειτουργία όλων των τμημάτων του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας, τα οποία έχουν αυξητική πορεία, γεγονός που οφείλεται στον πολύ προσωπικό κόπο και καθημερινή σας προσπάθεια, στηρίζοντας με τον δικό σας τρόπο, όλες τις δραστηριότητες που στεγάζονται πλέον σ αυτό.

Σας ευχόμαστε έτη πολλά.

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση την επόμενη χρονια…