Πλουτή – Ἱ. Ν. Ἁγ. Γεωργίου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΠΛΟΥΤΗΣ

Το Xωριό Πλουτή βρίσκεται στα βορειοανατολικά των Μοιρών σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων και αποτελεί οικισμό του Δήμου Μοιρών. Σήμερα το χωριό αριθμεί περί τους 30 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με την γεωργία. Το Xωριό στο παρελθόν υπήρξε πολύ πλούσιο γι΄αυτό πήρε και το όνομα Πλουτή. Ενοριακός Ναός είναι ο Ι. Ναός του Αγίου Γεωργίου. Στην Eνορία επίσης υπάρχει και ένα Εξωκλήσι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ι. Ναός του Αγίου Γεωργίου χρονολογείτε μετά το 1954 και είναι χτισμένος επί των ερειπίων παλαιού Ναού. Είναι ρυθμού Βασιλικής 100 τ.μ. Το εικονοστάσιο του Ναού είναι μαρμάρινο και οι εικόνες είναι αγιογραφημένες από τον Ν. Σκορδαλάκη.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Ο Ι. Ναός των Αγίων Αναργύρων χτίσθηκε το 1992 από ιδιώτη και μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει εγκαίνια.

 

p-nikol-kalaitz_213

Από την εξόδιο ακολουθία του π. Νικολάου Καλαϊτζάκη, Εφημερίου Πλουτής, στον Α. Ζαρό, 15/7/2021.

Αντίο πατέρα Νικόλαε, Εφημέριε της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Πλουτής             Με βαθειά συγκίνηση, θλίψη και οδύνη, η τοπική μας Εκκλησία προπέμπει στην αιωνιότητα, στην όντως ζωή της ανέσπερης Βασιλείας του Θεού τον μακαριστό πατέρα Νικόλαο Καλαϊτζάκη, εφημέριο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Πλουτής. Έναν άξιο, αφοσιωμένο καί πιστό Λειτουργό του Υψίστου, ο οποίος πορεύεται πλέον προς …

0 σχόλια
plouti_2012 (7)

Πλουτή 2012

Πλουτή 2012

0 σχόλια