Παναγιά Μονοφ. – Ἱ. Ν. Γεν. Θεοτόκου

Πρόκειται για μονόκλιτη βασιλική. Κτίσθηκε το έτος 1965 πάνω σε προϋπάρχοντα Ι. Ναό αφιερωμένο στη Σύναξη της Θεοτόκου. Στον αύλειο χώρο του Ναού βρίσκεται το γραφείο της ενορίας καθώς και αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου για διάφορες εκδηλώσεις.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ

Βρίσκεται εντός του οικισμού. Πρόκειται για τρίκλιτη βασιλική Το κεντρικό κλίτος είναι αφιερωμένο στους Αγίους Ραφαήλ-Νικόλαο- Ειρήνη, το βόρειο κλίτος στη Αγία Μαρίνα και το νότιο κλίτος στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στην αυλή του Ναού βρίσκεται το πνευματικό κέντρο της ενορίας. Ο Ναός και η αίθουσα είναι δωρεά της οικογένειας του Νικολάου και της Νίκης Παπαδάκη. Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν το έτος 2002 από τον τότε Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Κύριλλο.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ)

Πρόκειται για βασιλική κτισμένη το έτος 1920.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πρόκειται για βασιλική κτισμένη επί των ερειπίων παλαιού Ναού και βρίσκεται εντός του οικισμού.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τον οικισμό στη θέση Αργυρού σε ένα στρέμμα περιφραγμένο και δεντροφυτεμένο, με Αγίασμα εντός του Ναού. Ανακαινίσθηκε το έτος 1980 από την οικογένεια του Νικολάου και της Μαρίας Κωνσταντάκη.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣ

Βρίσκεται σε απόσταση 1000 μέτρων από τον οικισμό σε μια βουνοκορφή. Περιβάλλεται από περιφραγμένο και δεντροφυτεμένο χώρο δύο στρεμμάτων. Ανακαινίσθηκε από την ενορία το έτος 1980.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Βρίσκεται σε απόσταση 5000 μέτρων από τον οικισμό. Κτίσθηκε το έτος 1970 στη θέση Σώπατα από την οικογένεια του Ιωάννη Φασουλάκη, σε ερείπια παλαιού Ναού. Περιβάλλεται από περιφραγμένο και δεντροφυτεμένο χώρο δύο στρεμμάτων.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βρίσκεται σε απόσταση 5000 μέτρων από τον οικισμό. Περιβάλλεται από περιφραγμένο και δεντροφυτεμένο χώρο ενός στρέμματος με Αγίασμα.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

Βρίσκεται σε απόσταση 8000 μέτρων από τον οικισμό. Πρόκειται για πολύ παλαιό Ναό με τοιχογραφίες που σώζονται ακόμη αρκετά τους τμήματα. Είναι κτισμένος στην τοποθεσία Άγιος Κύριλλος (παλαιός κατεστραμμένος οικισμός) με μεγάλα δέντρα και νερό.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Βρίσκεται σε απόσταση 5000 μέτρων από τον οικισμό στην τοποθεσία Πόλλες. Πρόκειται για παλαιό Ναό με Αγίασμα.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΟΡΤΥΝΗΣ

Βρίσκεται στη θέση Παστρικού (παλαιός κατεστραμμένος οικισμός). Ανακαινίσθηκε από την 13η  εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων Ηρακλείου το έτος 1999 με δαπάνες της ενορίας. Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν στις 2/7/2006 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο.

panagia_ag_marinas

Ιερά Πανήγυρη του κλίτους της Αγ. Μαρίνας, του Ι. Ναού Αγ. Ραφαήλ 2013

Από την πανήγυρη του κλίτους της Αγ. Μαρίνας, του Ι. Ναού Αγ. Ραφαήλ της Ενορίας Παναγιάς 2013

0 σχόλια
panagia_11 (3)

Ιερά Εγκαίνια του Ι. Ν. Μιχ. Αρχαγγέλου 2011

Από τα ι. εγκαίνια του Ι. Ν. Μιχ. Αρχαγγέλου, Ενορίας Παναγιάς Μονοφατσίου 2011

0 σχόλια
panagia2009

Tελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αγωνιστού Καπετάν Ιωάννη Αϊνικολιώ, αρχηγού Μονοφατσίου

Από την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αγωνιστού Καπετάν Ιωάννη Αϊνικολιώτη, Αρχηγού Μονοφατσίου. Παναγιά Μονοφατσίου Κυριακή 6/9/2009

0 σχόλια