Ο Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ
Πρόκειται για τρίκλιτο Ναό αφιερωμένο στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στον Αγ. Νικήτα και στην Αγία Αικατερίνη. Σύμφωνα με στοιχεία της Αρχαιολογίας πιθανή χρονολογία ανεγέρσεως του Ναού, είναι ο 13ος με 14ος αιώνας. Παρά το ότι, όπως αναφέραμε ο Ναός είναι τρίκλιτος διαφέρει με άλλους τρίκλιτους Ναούς ως προς το ότι μορφολογικά δεν παραπέμπει σε τρίκλιτο Ναό, αλλά σε μονόκλιτο. Υπάρχουν και άλλα πολλά στοιχεία που κάνουν ενδιαφέρον τον συγκεκριμένο Ναό, όπως η κεντρική πύλη με τα οικόσημα και τον πλούσιο διάκοσμο ο οποίος είναι ανάγλυφος, η κορνίζα στην πρόσοψη που φανερώνει την ιδιαίτερη σημασία και φροντίδα του κτήτορα καθώς τα συγκεκριμένα στοιχεία θεωρούνται από τα πιο ενδιαφέροντα και χρησιμοποιήθηκαν ήδη το 1900 από τον Gerola ως παράδειγμα στο είδος τους. Ανεξάρτητα από το αν ο Ναός ήταν μοναστηριακός η φεουδαρχικός αυτό που έχει σημασία είναι ότι διακοσμήθηκε με ότι καλύτερο και ακολουθώντας την αρχιτεκτονική της εποχής που κτίσθηκε.
ΤΡΙΚΛΙΤΟΣ Ι. ΝΑΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
Αρχιτεκτονικά ο Ναός είναι σταυροειδής μετά τρούλου. Αξίζει όμως να αναφερθεί με λίγα λόγια πως άρχισε η ανέγερση του εν λόγω Ναού. Εμπνευστής του έργου της ανέγερσης του Ναού είναι ο μέχρι πρότινος εφημέριος της ενορίας π. Δημήτριος Μαράκης, ο οποίος το έτος 1994, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας και τους ενορίτες ξεκίνησαν το δύσκολο έργο της ανέγερσης του Ναού. Ως προς την επιλογή τώρα του ονόματος του Αγίου στον οποίο θα ήταν αφιερωμένο το κεντρικό κλίτος ο ίδιος ο π. Δημήτριος αναφέρει. «Ως εφημέριος της Λούκιας, από παλιά επιθυμούσα την ανέγερση Εκκλησίας της οποίας το όνομα θα είχε σχέση με το Χωριό. Μελετώντας τους συναξαριστές, βρήκα αυτό που τριάντα επτά χρόνια ποθούσα, Άγιος Λουκιανός-Λούκια. Στην απόφαση μου αυτή συνηγόρησε το γεγονός τόσο ότι ο Ιερομάρτυρας ήταν άγνωστος στους πιστούς, όσο ότι εξ΄ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει σε κανένα άλλο τόπο, Ναός του Αγίου Λουκιανού».
Η τελετή θεμελίωσης του Ναού πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου του έτους 1994. Το σχέδιο εκπόνησε αφιλοκερδώς ο πολιτικός μηχανικός κ. Σταματάκης Γεώργιος, κάτοικος Λούκιας. Προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το έργο ο τότε Μητροπολίτης κυρός Κύριλλος χορήγησε άδεια διενέργειας εράνου για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλη την Κρήτη. Η ανέγερση του Ναού ολοκληρώθηκε σε χρόνο πραγματικά ρεκόρ αφού διήρκεσε μόλις τριάμισι χρόνια.
Ι. ΝΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ (ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ)
Βρίσκεται ανατολικά του Χωριού εντός του κοιμητηρίου και κτίσθηκε το έτος 1954 σύμφωνα με επιγραφή που βρίσκεται στην πρόσοψη του καμπαναριού. Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν το ίδιο έτος από τον Μητροπολίτη Κρήτης αοίδιμο Ευγένιο Ψαλιδάκη, ο οποίος το διάστημα αυτό ήταν τοποτηρητής της Επισκοπής Αρκαδίας.
Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΕΞΩΚΛΗΣΙ)
Είναι κτισμένος πάνω σε ερείπια παλαιού Ναού, πιθανόν ανάμεσα στα έτη 1890 με 1900. Στο σημείο που είναι κτισμένος ο Ναός βρέθηκε Εικόνα της Αγίας Παρασκευής από βοσκό της περιοχής, ο οποίος έβλεπε φως κάθε βράδυ δίπλα σε μια πηγή που σήμερα βρίσκεται στο εσωτερικό του Ναού.
Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΕΞΩΚΛΗΣΙ)
Βρίσκεται στα νότια του Χωριού στον δρόμο που οδηγεί στο Χωριό Καπετανιανά. Είναι κτισμένος στη θέση παλαιού κατεστραμμένου Ναού.