Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, 30/8/2019.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακάριο, Πρόεδρο και τους Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Της Εκκλησίας Κρήτης και Εντιμολ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Νομικό Σύμβουλο Αυτής, ως μέλη, επισκέφθηκε την Εξοχ. κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στο γραφείο της στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, παρόντων και των κ. Βασιλείου Διγαλάκη, Υφυπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης και κ. Γεωργίου Καλαντζή, Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν σε όλες τις πτυχές των σχέσεων Εκκλησίας Κρήτης – Πολιτείας, στο πλαίσιο πάντοτε των διακριτών ρόλων.

Η συζήτηση υπήρξε ουσιαστική και γόνιμη και διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα με ειλικρινή διάλογο και από τις δύο πλευρές.

Η κα Υπουργός δεσμεύθηκε για τη μελέτη και επίλυση των θεμάτων που ετέθησαν, αναφέρθηκε με σεβασμό στο Εκκλησιαστικό Καθεστώς της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία υπάγεται κανονικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και βεβαίωσε για την αποφυγή κινήσεων αιφνιδιασμών και κάθε είδους «τετελεσμένων» εκ μέρους της Πολιτείας.

 Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου  της Εκκλησίας Κρήτης