Εκδήλωση – έκθεση στο Πολιτιστικό μας Κέντρο, «Europe in my Region 2017», στην οποία συμμετείχε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Κέντρου μας, 10/5/2017.

Η Περιφέρεια Κρήτης, για δεύτερη χρονιά, συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region». Η καμπάνια αυτή φέτος προέβαλε έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με εννιά έργα στη Κρήτη. Ένα από αυτά ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας το οποίο, κατόπιν προτροπής υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε από 8 έως 12 Μαΐου 2017, στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, έκθεση με έργα των επιμορφούμενων στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Στα πλαίσια της ίδιας ενότητας, τη Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, έγινε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, την οποία πλαισίωσε με εκκλησιαστικούς ύμνους η Χορωδία της Σχολής Βυζ. Μουσικής «Άγιος Τίτος» του Πολιτιστικού Κέντρου, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Νικολάου Κοκολάκη, Καθηγητού της Σχολής και παραδοσιακά οργανικά τραγούδια.

Από την εκδήλωση της 10ης Μαΐου 2017