Για το Αγ. Δωδεκαήμερο στους Ι. Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας

Μετά από αποφάσεις της Πολιτείας και οδηγίες της Ι. Ε. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, κατά τις εορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, στις Θ. Λειτουργίες στους Ι. Ενοριακούς Ναούς θα παρίστανται 25 άνθρωποι και στους Ι. Μητροπολιτικούς και Καθεδρικούς Ναούς θα παρίστανται 50 πρόσωπα, με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τα 2 μέτρα και 1 άνθρωπος ανά 15 τ.μ. (σε μικρούς Ι. Ναούς θα παρίστανται λιγότερα άνθρωποι). Από τους αριθμητικούς αυτούς υπολογισμούς εξαιρούνται οι κληρικοί καί τό προσωπικό των Ι. Ναών. Θα ισχύουν οι γνωστές υγειονομικές προβλέψεις.

Κατά τις ως άνω 3 εορταστικές ημέρες, στους Ι. Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, οι Θ. Λειτουργίες θα τελεσθούν από ώρα 7 έως 10 το πρωί.

Από ώρα 10.30 έως 11.30 το πρωί, θα τελεσθούν δεύτερες Θ. Λειτουργίες στις εξής Ενορίες: 1) Ι. Μ. Ν. Αγ. Γεωργίου Μοιρών, 2) Ι. Κ. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, 3) Αγ. Τίτου Τυμπακίου, 4) Αγ. Αικατερίνης Τυμπακίου, 5) Αγ. Βαρβάρας 6) Πύργου Μονοφατσίου 7) Ἀσημίου, 8), Πόμπιας 9) Γέργερης 10) Ἄνω Ζαροῦ.

Κατά τις λοιπές ημέρες του Αγ. Δωδεκαημέρου οι Ι. Ακολουθίες και οι Θ. Λειτουργίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς εκκλησίασμα.

Νυχτερινές Θ. Λειτουργίες δεν μπορούν να τελεστούν, ένεκα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Για όλο το Αγ. Δωδεκαήμερο μετά το πέρας των Ιεροτελεστιών, επιτρέπεται το κατ ιδίαν προσκύνημα στους Ι. Ναούς.

Η Ι. Ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους δεν μπορεί να γίνει. Είναι όμως δυνατόν, μόνος του ο Ιερέας να πάει να ρίξει Αγιασμό, χωρίς Ιεροτελεστία, στο σύνηθες σημείο όπου ετελείτο ο Αγιασμός των υδάτων. Απαγορεύεται το φώτισμα στα σπίτια.

Οι Ι. Μονές δεν θα δέχονται εκκλησίασμα ή προσκύνημα.