Χαιρετισμός του Αιδεσ. Πρωτ. Παύλου Τσικνάκη, Εφημερίου Αγ. Βαρβάρας, κατά την διέλευση του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου από την Αγ. Βαρβάρα και προ της Ενθρονίσεως αυτού (20-7-2005)

Χαιρετισμός του Αιδεσ. Πρωτ. Παύλου Τσικνάκη, Εφημερίου Αγ. Βαρβάρας κατά την διέλευση του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, από την Αγ. Βαρβάρα και προ της Ενθρονίσεως αυτού. (20-7-2005)

 Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριε,

Δόξα τω Παντοδυνάμω Θεώ και άπειρες Ευχαριστίες προς υμάς προσωπικά για τη Θεοδώρητο παρουσία σας.

Με αισθήματα σεβασμού, αγάπης και εκτίμησης, σας υποδεχόμεθα, κλήρος και λαός της ενορίας Αγίας Βαρβάρας που τυγχάνει να είναι και η πρώτη ενορία που επισκέπτεστε καθοδόν προς την έδρα της νέας σας Μητρόπολης κατά την ημέρα της ενθρονίσεώς σας.

Καλώς ήλθατε ή μάλλον καλώς ξαναήλθατε στο χωριό μας με το οποίο σας συνδέουν πολλά γεγονότα. Φοιτήσατε στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, προσευχηθήκατε στον Ιερό Ναό της ως μαθητής και μοναχός, ήλθατε ως Πρωτοσύγκελος, λειτουργήσατε ως Επίσκοπος και τώρα ως Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης μας.

Καλώς ορίσατε στην Πρωτόθρονη ιστορική μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας που ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος, με πρώτο επίσκοπο τον Απόστολο Τίτο, μια μητρόπολη που ποίμαναν μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας, όπως ο Ανδρέας ο Κρήτης, ο Κύριλλος, ο Ευμένιος, ο Παρθένιος.

Μια μητρόπολη που την έχουν ποτίσει με το αίμα του μαρτυρίου τους οι Άγιοι Δέκα, οι Ζαχαρίας, Απόστολος και Δημήτριος, οι μαρτυρήσαντες στην περιοχή μας και πλήθος άλλων μαρτύρων και νεομαρτύρων.

Η μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας είναι μια μητρόπολη που κοσμείται από τη Γόρτυνα το Αγιοφάραγγο, τους Καλούς Λιμένες, τη ρίζα του Ψηλορείτη με τους ασκητές Άγιο Μεθόδιο Νιβρύτου και Μέγα Ευθύμιο, τον Παρθένιο και Ευμένιο του Κουδουμά, τον Άγιο Ιωάννη τον Ξένο, αλλά και το συγκρότημα των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μονής Καλυβιανής, όπου τελείται πολυποίκιλο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο.

Με την πρεσβεία όλων αυτών των αγίων, μαρτύρων και οσίων και τις ευχές και προσευχές τις δικές μας, αλλά και την πληθωρική σας προσωπικότητα, τις διοικητικές σας ικανότητες, την πολυμάθεια και ευρυμάθεια σας πιστεύουμε όλοι, κλήρος και λαός της μητρόπολής μας ότι η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, θα ανοίξει μια νέα σελίδα

δημιουργίας και εκκλησιαστικής ζωής στη Μητρόπολή μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Aρκαδίας που θα είναι το σπίτι σας πια Σεβασμιότατε, όλοι μαζί, κλήρος και λαός σας περιμένουμε για να συμπορευτούμε και να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών μας με τη βοήθεια του Θεού.

Μακαρίου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας, πολλά τα έτη.