Τρεις Συναυλίες θα δώσει το Πολιτιστικό Κέντρο μας στις 21, 22 και 23 Αυγούστου 2017.

Ευχαρίστως πληροφορούμε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, διοργανώνει τρείς μεγάλες συναυλίες ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Τα μουσικά τμήματα του Κέντρου μας,

«Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί»,

«Κρήτες Ριζίτες»,

«Ντελίνες αοιδοί» και

«Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί, εν Αθήναις»,

υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής, κ. Κων/νου Σταυρουλάκη, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, θα παρουσιάσουν τραγούδια από διάφορα μέρη της ευλογημένης Ρωμιοσύνης.

Η πρώτη συναυλία, με τον τίτλο «Μουσικό Σεργιάνι», θα δοθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου Ηρακλείου, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, και ώρα 7.30 μ.μ.

Η δεύτερη συναυλία, θα δοθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς Μεσαράς, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, και ώρα 8.45 μ.μ., με τη βοήθεια της Ενορίας Γαλιάς και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αείμνηστης Βιργινίας Μανασάκη, Αντιπεριφερειάρχη.

Η τρίτη συναυλία, θα δοθεί στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στις Μοίρες, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, και ώρα 7.30 μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη σε κρήτες καλλιτέχνες: ποιητές, λυράρηδες και λαουτιέρηδες, οι οποίοι θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια της εν λόγω Συναυλίας.

Τα τραγούδια των Συναυλιών, θα ερμηνεύσει 75/μελής μικτή χορωδία καί 15/μελής ορχήστρα των μουσικών μας συνόλων.

Σας προσκαλούμε όλους στις τρείς αυτές συναυλίες, που πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στις 21, 22 και 23 Αυγούστου 2017.

Η παρουσία σας θα τιμήσει το έργο του Χοράρχη και των ανθρώπων των μουσικών συνόλων του Πολιτιστικού μας Κέντρου, οι οποίοι εργάζονται τόσο φιλότιμα και προσφέρουν, εντελώς δωρεάν, τις καλές τους υπηρεσίες για τη διάδοση και διατήρηση του ευγενούς πολιτισμού μας.

Παρακαλούμε πολύ να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση αυτή.

Ο Μητροπολίτης

† Ο Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος