Συνάντηση του Μητροπολίτου μας, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για τους Ι. Ναούς Αγ. Τίτου Τυμπακίου, (παλαιός) και Αγ. Γεωργίου Μοιρών, (Μητροπολιτικός), 3/2/2022.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης Αρκαδίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε στις 3/2/2022, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.perif_gort_22

Στη συνάντηση, ο κ. Μακάριος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του παλαιού Ιερού Ναού Αγ. Τίτου Τυμπακίου, μνημείο της ιστορικής αυτοσυνειδησίας των Τυμπακιανών, στις περιόδους της Τουρκοκρατίας και της Γερμανικής κατοχής. Όπως έγινε γνωστό, ο ανάδοχος του έργου τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες εργασίες. Παράλληλα ο κ. Μακάριος συζήτησε με τον κ. Περιφερειάρχη, το πλαίσιο συνεργασίας Μητρόπολης, Περιφέρειας Κρήτης και  Αρχαιολογίας.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γεωργίου Μοιρών, όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προετοιμασίας για την ανέγερση νέου Ιερού Ναού. Ο κ. Μακάριος ανέφερε, ότι, σύντομα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση που προβλέπει τεχνικές εργασίες κ. α.