Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης – παρουσίασης του βιβλίου: «Ο Ιωσήφ Φιλάγρης και τα Αστερούσια» στο Πολιτιστικό μας Κέντρο η οποία θα γίνει την Κυριακή 23/12/2018 και ώρα 7μ.μ.

xristougenna_14 (1)

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως μας, σας προσκαλεί στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και στην παρουσίαση του  βιβλίου: «Ο Ιωσήφ Φιλάγρης και τα Αστερoύσια», του Συγγραφέα κ. Ζαχαρία Καλοχριστιανάκη, την οποία θα πραγματοποιήσει, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., στο αμφιθέατρό του, στις Μοίρες.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου, εκκλησιαστικούς ύμνους, από τη Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, και κάλαντα Χριστουγέννων του Ελληνισμού, από την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Η εκδήλωση αυτή θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο Εύδιος Λιμήν», 101,9  F M

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Α΄ μέρος

Παρουσίαση του  βιβλίου: «Ο Ιωσήφ Φιλάγρης και τα Αστερoύσια» του Συγγραφέα κ. Ζαχ. Καλοχριστιανάκη, έκδοση της Ι. Μονής  Κουδουμά.

 Ομιλητές: Ηλίας Μετοχιανάκης, Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης. Κωνσταντίνος Η. Παπαδάκης, Συγγραφέας, Συντ. Καθηγητής Φιλόλογος – Θεολόγος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ. Δέσποινα Κουνενιδάκη, Φιλόλογος.

Β΄ μέρος

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας:

«Χριστὸς γεννᾶται, δοξάσατε…», «Μεγάλυνον ψυχή μου, τὴν τιμιωτέραν Μυστήριον ξένον, ὁρῶ καὶ παράδοξον…», Καταβασίες της εορτής, σε αργό ειρμολογικό μέλος, Πέτρου Πελλοπονησίου, σε ήχο Πρώτο.

 

 «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί,…», Κάθισμα της εορτής, σε ήχο Πλάγιο του Δευτέρου.

 «Τῶν νομικῶν διδαγμάτων ὁ σύλλογος …», Δοξαστικό της Κυριακής προ της Γεννήσεως του Χριστού, σε ήχο Πλάγιο του Τετάρτου.

«Βηθλεὲμ ἑτοιμάζου εὐτρεπιζέσθω ἡ φάτνη…», Ιδιόμελο τροπάριο της Πρώτης Ώρας της εορτής, σε ήχο Πλάγιο του Τετάρτου.

«Εὐφραίνεσθε Δίκαιοι, οὐρανοὶ ἀγαλλιᾶσθε…», Στιχηρό ιδιόμελο των αίνων της εορτής, σε ήχο Τέταρτο.

«Μάγοι Περσῶν Βασιλεῖς,…», Δοξαστικό της Λιτής του εσπερινού της εορτής, σε ήχο Πλάγιο του Πρώτου.

 «Ἡ Γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν…», Απολυτίκιο της εορτής, σε ήχο Τέταρτο.

Γ΄ μέρος

Κάλαντα Χριστουγέννων του Ελληνισμού, από την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεώς μας, υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, Καθηγητή Μουσικής.