Προσφώνησις του π. Γεωργίου Πουλινάκη κατά την εορτή της Υπαπαντής 2.2.2006

Προσφώνησις του π. Γεωργίου Πουλινάκη, Λυκειάρχου και Eφημερίου της Eνορίας Σκουρβούλων κατά την εορτή της Υπαπαντής,
παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. κ. Μακαρίου (2-2-2006)

Σεβασμιώτατε,

Ευφραίνεται σήμερα η Eνορία μας και πανηγυρίζουν πάντες οι κατοικούντες εν αυτή, τιμώντες την Παναγία την Mητέρα του Kυρίου μας και υποδεχόμενοι εν χαρά και αγαλλιάσει την Υμετέραν Σεβασμιότητα μετά την επαξίαν εκλογήν και ανάρρησίν Σας εις τον ιστορικόν θρόνον της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας

Με ανυπόκριτη χαρά και τιμή περίσσια χαιρετίζομεν την έλευσίν σας στην Ενορία μας και αναφωνούμεν μετά του ψαλμωδού. «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.»

Σε καιρούς δύσκολους που οι πνευματικές αξίες περιθωριοποιούνται, η αγαθή πρόνοια του Θεού Σας επέλεξε και Σας ανέδειξε εις την περίοπτον αυτήν θέσιν, άνδρα πιστόν και πεπαιδευμένον, ικανόν και άξιον να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλον εις αναπλήρωσιν των κενών, ηθικών και πνευματικών, τα οποία βιώνει σήμερα η κοινωνία μας.

Αι εγνωσμέναι αρεταί που κοσμούν την Σεβασμιότητά Σας, η βαθειά χριστιανική πίστη με την πολυμερή σοφία, η χρηστότητα και η ευρύτητα της σκέψεως, η αγιότητα του βίου, η αφοσίωση στην παράδοση με την υγειά αντίληψη, η συνείδηση της υπερκοσμίου αποστολής Σας μετ΄ αγάπης τρυφεράς, η σοβαρότητα και η απλότητα των τρόπων, η τίμια δραστηριότητά Σας σε πολλούς τομείς, το ενδιαφέρον Σας για τους πτωχούς και τους αδυνάτους, Σας καθιερώνουν καθημερινά στις συνειδήσεις των πιστων ως επάξιον συνεχιστήν του έργου των μεγάλων και επιφανών μορφών της Εκκλησίας.

Αλλά και η μέριμνά Σας για την ανασύνδεση της νεολαίας με την Εκκλησίαν του Χριστού, Σας έχουν αναδείξει άνδρα άξιον και ικανόν να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις των καιρών.

Εις τας θεοφιλείς αυτάς επιδιώξεις Σας, σάς δηλώνουμε ότι η ενορία μας θα συναγωνίζεται παρά το πλευρόν Σας.

Σεβασμιότατε.

Η παρουσία Σας σήμερα εδώ είναι πολύτιμο δώρο για τους ενορίτες μου, ανθρώπους ευσεβείς, που αγωνίζονται να κρατήσουν ψηλά τα ιδανικά της θρησκείας και της πατρίδος με βάση την ελληνορθόδοξο πίστη και παράδοση.

Η επίσκεψη Σας σφυρηλατεί ανανεώνει και ενδυναμώνει τους ακατάλυτους δεσμούς πολύχρονης αγάπης και φιλίας όλων ημών μετά της οικογενείας σας.

Σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζομε ως πνευματικόν πατέρα και ποιμενάρχη μας αλλά και ως εξέχοντα φίλον και αδελφόν και ευχόμαστε ο κύριος να διαφυλάττει την Σεβασμιότητά Σας επί μακρά έτη ζωής σώον, έντιμον, υγειά, μακροημερεύοντα, και ορθοτομούντα τον λόγον της Αυτού αληθείας.

Ως αγαθήν ανάμνησιν της ενταύθα επισκέψεώς Σας, η Ενορία μας σας προσφέρει ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο ωμοφόριο και επιτραχήλιο, σύμβολο σεβασμού, αγάπης και πνευματικής ενότητας.