Προσφώνηση του κ. Αριστ. Μαρκόπουλου, Προέδρου της Χριστιανικής, εν Ηρακλείω, Ενώσεως ο Απ. Παύλος κατά την επίσκεψη της Ενώσεως στις Μοίρες. (2008)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ.κ. ΜΑΚΑΡΙΟ ,ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΤΟΥ 21-6-08

========================

Σεβασμιώτατε, Άγιε προκαθήμενε της πρωτόθρονης Αγιωτάτης Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. ΜΑΚΑΡΙΕ,

Σήμερα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους εμάς, Μέλη και φίλους της Χριστιανικής Ενώσεως Ηρακλείου «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»,γιατί βρισκόμαστε στον ευλογημένο τούτο τόπο όπου αγιάστηκε με την έλευση του Μεγάλου και Κορυφαίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, αλλά και του Εντολοδόχου Του Αγίου Αποστόλου Τίτου, εκείνου ο οποίος δίδαξε και τήρησε τις εντολές  του πρωτοκορυφαίου Αποστόλου.

Είστε ,Σεβασμιώτατε πάτερ και Δέσποτα ,απεσταλμένος να διακονήσετε εδώ, από το Πανάγιο Πνεύμα ,γιατί διακρίνεστε για το ήθος και τις αρετές που ο Απόστολος Παύλος αναφέρει στις επιστολές του προς τον Απόστολο Τίτο. Η εγκυκλοπαιδική σας μόρφωση και η πλήρης αφοσίωσή σας στην μελέτη και καλλιέργεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης, σας δίνει το δικαίωμα να καυχάστε για την επάξια θέση την οποία έχετε και διακρίνεστε  ανάμεσα στη χορεία των Αγίων Αρχιερέων.

Η πολυσχιδής σας δραστηριότητα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ως Πρωτοσύγκελλος, και κατόπιν ως Βοηθός Επίσκοπος, η τάξη και η ευπρέπεια  στα ιερατικά σας καθήκοντα τότε, έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ,για την τελειότητα και την άρτια οργάνωση της Αρχιεπισκοπής.

Η Ένωσή μας δεν θα ξεχάσει ποτέ τις ομιλίες και τις παραινέσεις σε όλους μας, Μέλη και φίλους, οι κατανυκτικές νυκτερινές Θείες Λειτουργίες, οι Αρχαίες Λειτουργίες των: Αγίου Ιακώβου, Αποστόλου Μάρκου, Αποστολικών Διαταγών και των Προηγιασμένων Δώρων, και πρέπει να ήταν η πρώτη πανορθόδοξη πρωτοβουλία Σας, που μας μετέφερε στα χρόνια της πρώτης Χριστιανικής περιόδου ,εποχής άγνωστης, όχι μόνο σε θρησκευόμενους  χριστιανούς αλλά  και στο περισσότερο πλήρωμα της Ορθόδοξης πίστης μας. Η ωφέλειά μας από την πολύτιμη προσφορά σας στο έργο  της Ένωσης, οι συμβουλές και προ πάντων η αγάπη σας στα πρόσωπα όλων ,είναι ανεκτίμητα δώρα και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν λόγια κατάλληλα για να εκφράσομε την εκτίμηση και τη αγάπη μας.

Σήμερα, Σεβασμιώτατε Άγιε  Δέσποτα, μου δόθηκε η ευκαιρία να πω αυτό που αισθάνομαι, τόσο εγώ όσο και όλα τα Μέλη του Αποστόλου Παύλου, και αν ήταν δυνατόν να εκφραστούν και άλλοι συμπολίτες μας πιστεύω ότι θα είχαν να πουν και να ομολογήσουν πολλά περισσότερα καλά.

Για όλα αυτά δοκιμαστήκατε και ίσως ακούστηκαν πικρόχολα σχόλια, από ανθρώπους που δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από το να σχολιάζουν έργα άλλων, ενώ εκείνοι δεν κάνουν τίποτε, επειδή ήσασταν τελειομανής, ορθός στις απόψεις σας, ακέραιος στο χαρακτήρα και αδαμάντινος στο ήθος και την αξιοπρέπεια. Ο όχλος που δεν εκτιμά αξίες και προσφορά, πετροβολά συνήθως τους πρωτοπόρους και πραγματικούς εργάτες του καλού και του ωφέλημου.

Έτσι ,σήμερα Σεβασμιώτατε, επιτρέψατέ μου να σας προσφέρω αυτή την αναμνηστική πλακέτα, προσφορά αγάπης, εκτίμησης και υποχρέωσης της Ένωσής μας στο Σεπτό πρόσωπό Σας,

 ελάχιστο δώρο αγαθής ανάμνησης ,για τις πολύτιμες υπηρεσίες στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.

Επίσης μια μικρή εικόνα των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και ευχόμεθα από βάθους καρδίας, ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός να σας χαρίζει δύναμη υγεία και μακροημέρευση για να ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας Του. Εκφράζω δε και προσωπικές ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή σας στην επιτυχία της Ιερής ταύτης πορείας στα βήματα του προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου και του Εντολοδόχου Αυτού Αγίου Αποστόλου Τίτου.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα να είναι πολλά και γόνιμα τα έτη σας και η θερμή ευχή μας να ποιμάνετε, όταν ο Κύριο ευδοκήσει, επάξια, το πλήρωμα της Εκκλησίας της Κρήτης

Και πάλι και πολλάκις ευχαριστούμε.

Μοίρες 21-6 2008 Ο Πρόεδρος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ