Ι. Εγκαίνια Ι. Ναού Αγ. Αντωνίου και Αγ. Πάντων της Ενορίας Καρδαμιανών Κυριακή 25/9/2016

Ι. Εγκαίνια Ι. Ναού Αγ. Αντωνίου και Αγ. Πάντων της Ενορίας Καρδαμιανών Κυριακή 25/9/2016

Προσφώνηση κ. Αντωνίου Δ. Στεφανάκη

Κατά τα Ι. Εγκαίνια του δίκλιτου Ι. Ναού του Αγ. Αντωνίου και των Αγ. Πάντων της Ενορίας Καρδαμιανών Κυριακή 25/9/2016

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Ημέρα χαράς και πνευματικής αγαλλιάσεως η σημερινή για την Ενορία Καρδαμιανών, για τα “Μετόχια”, αλλά και για εμάς, τους συγγενείς και κληρονόμους των μακαριστών θείων και εξαδέλφου, ΜΑΤΘΑΙΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και του μονάκριβου υιού τους ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Δεχθήκαμε σήμερα τις Αρχιερατικές σας ευλογίες και θερμάνθηκε η καρδιά μας από την αγάπη Σας. Καθαγιάσατε, Σεβασμιώτατε, αυτό το Ι. Θυσιαστήριο και όλο τον Ι. Ναό επ’ ονόματι του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και των Αγίων Πάντων.

Ευχηθήκατε με τους Ιερείς τους οποίους ευχαριστούμε από καρδίας. Ευχηθήκατε “ασάλευτος και δεδοξασμένος εις αιώνας αιώνων” κατά την τελετή του Εγκαινισμού, το δε Θυσιαστήριο Άγιο των Αγίων με την χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Ο Ματθαίος, γυιός του Αντωνίου (Χροναντώνη) και της Μαριάνθης Στεφανάκη και η σύζυγός του Ελευθερία Στεφανάκη, το γένος Εμμανουήλ και Ευδοξίας Δασκαλάκη από τον Πανασσό, ήταν απλοί και ευλαβείς άνθρωποι. Ο Ματθαίος ήταν για πολλά χρόνια ο ψάλτης του χωριού. Απέκτησαν έναν μονάκριβο γυιό, τον Αντώνη. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές μεταναστεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ασχολείται με επιχειρήσεις, παίρνει δίπλωμα ιπτάμενου πιλότου, αποκτά μεγάλη περιουσία, χωρίς όμως να δημιουργήσει δική του οικογένεια.

Η δοκιμασία της απρόσμενης ασθένειας του Αντώνη δυναμώνει το θρησκευτικό και φιλανθρωπικό συναίσθημα όλης της οικογένειας. Μετά τον πρόωρο χαμό του Αντώνη στα 37 του χρόνια, η ευλάβεια και η φιλανθρωπία γίνονται σκοπός ζωής. Εκκλησίες και εξωκλήσια στη γύρω περιοχή επισκευάζονται και ανακαινίζονται, δωρεές σε μοναστήρια δίνονται απλόχερα, δωρεές στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, στο ΠΑΓΝΗ και όσα άλλα, ο Κύριος γνωρίζει. Επιστέγασμα όλων η ανοικοδόμιση του παρόντος Ναού.

Για εμάς τους συγγενείς τους σήμερα είναι ημέρα χαράς και ευφροσύνης, γιατί γνωρίζουμε πόσο διακαής πόθος ήταν ο εγκαινιασμός αυτού του Ναού.

Στο τέλος αυτής της Ιερής Ακολουθίας των Εγκαινίων, επιτρέψατέ μου, εκ μέρους των κληρονόμων των μακαριστών ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΑΝΤΩΝΙΟΥ, να ευχαριστήσω και να εκφράσω στο σεπτό πρόσωπό Σας τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τον εγκαινισμό του Ναού τούτου.

Ευχαριστούμε τους άρχοντες που παρίστανται: τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιδήμαρχο, όλους τους άρχοντες που παρίστανται, τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ευχαριστούμε τον Εφημέριο της Ενορίας, πατέρα Μιχαήλ Τσακαλάκη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τις κυρίες που εργάσθηκαν για τον ευπρεπισμό του Ναού.

Την αναπτυξιακή εταιρεία Γέγερης (νερά Ρούβας), τον κ. Ιωάννη Μυσιρλάκη για την προσφορά των γλυκών και όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα εγκαίνια.

«Τό στερέωμα τῶν ἐπί σοί πεποιθότων,

στερέωσον Κύριε την ἐκκλησίαν,

ἥν ἐκτήσω, τῷ τιμίῳ σου αἳματι.»

Στερέωσον Κύριε τον Γορτύνης και Αρκαδίας προκαθήμενο κ.κ. Μακάριο.

«ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΣΤΕΡΕΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ»

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΤΗΤΟΡΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Ευχαριστώ