Επίσκεψη μαθητών των τάξεων Β1, B2 του Λυκείου Μοιρών, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς που λειτουργεί το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στην αίθουσα του Ι. Κ. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, (5/2/2018).

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας λειτουργεί, στην αίθουσα του Ι. Κ. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, το «Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς». Τη Δευτέρα 5/2/2018, επισκέφθηκαν το εν λόγω Κέντρο οι μαθητές των τάξεων Β1 και Β2 του Λυκείου Μοιρών, συνοδευόμενοι από τον κ. Δευκαλίωνα Μανασάκη, Λυκειάρχη Μοιρών και τον κ. Στέφανο Παναγιωτόπουλο, Καθηγητή του Λυκείου Μοιρών, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Μακάριος.
Οι μαθητές, μέσω των συστημάτων πληροφόρησης του Κέντρου, περιηγήθηκαν μέσω των διαδραστικών εφαρμογών: «περιδέξιο», «Infocloud», «Πολύτροπος Χάρτης», και ψηφιακών καταλόγων του Κέντρου, σε ιστορικά μέρη του τόπου μας και στον πολιτισμό τους.
Ακολούθησε συζήτηση και ο Σεβ. δώρισε στους μαθητές την Καινή Διαθήκη, σε αρχαίο και νεότερο γλωσσικά κείμενο, έκδοση της Ι. Μητροπόλεως.
Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς απευθύνεται σε:
ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, διερχόμενους τουρίστες – περιηγητές, τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, γραφεία τουρισμού που αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς για να δημιουργήσουν ημερήσια προγράμματα περιήγησης στην Κρήτη, ομάδες μαθητών και νέων που θέλουν να επισκέπτονται το Κέντρο.
Το Κέντρο λειτουργεί όλο το χρόνο και οι επισκέπτες εκτός από την ψηφιακή – διαδραστική ενημέρωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπα και ενημερωτικά φυλλάδια, για τις τοποθεσίες που μπορούν να επισκεφθούν.