Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2020, στην Ενορία Αγ. Τίτου Τυμπακίου, μνημόσυνο για τον Ιατρό Μιχαήλ Γιαννακάκη.

Ομιλία για το “γιατρό του Τυμπακίου “, Γιαννακάκη Μιχάλη

Σεβασμιώτατε, Αιδεσιμότατοι κύριε Δήμαρχε , κύριοι Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών της Χώρας Κυρίες και Κύριοι

    Τιμούμε σήμερα “το γιατρό του Τυμπακίου ” όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, τον αείμνηστο  Μιχάλη Γιαννακάκη του Ιωάννη και της Γεωργίας, το γένος Λενακάκη που έφυγε πρόωρα από ανακοπή καρδιάς την 15η Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη του 2015 σε ηλικία 71 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και όλους εμάς.

     Πρωτότοκος από τέσσερα παιδιά, γιος γιατρού και γόνος ευκατάστατης οικογένειας από τον Πλάτανο Αμαρίου Ν. Ρεθύμνης -με άριστη επιστημονική κατάρτιση και κοινωνική ευαισθησία προσέφερε πολλά στον τομέα της υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς όπου  ζούσε καλύπτοντας πολλές ελλείψεις του Δημόσιου συστήματος  υγείας στο Δήμο μας-.

      – Μέχρι την τελευταία στιγμή εργάζονταν στο Δημοτικό Ιατρείο Τυμπακίου που λειτουργούσε δίπλα στο Δημοτικό Κατάστημα έχοντας πάντα υψηλό το αίσθημα της προσφοράς ενώ διακρίνονταν πάντα για το ήθος και την εργατικότητά του. Αγαπούσε τους ανθρώπους και σε δύσκολες στιγμές ήταν πάντα παρών βοηθώντας τους πάσχοντες χωρίς διακρίσεις- .

     Ο ξαφνικός του θάνατος ήταν μεγάλη απώλεια και λύπησε τους πάντες στη Μεσαρά, στα χωριά του Αμαρίου και ιδιαίτερα στον Πλάτανο, τόπο καταγωγής του πατέρα του όπου και ετάφη.

      Ήταν άνθρωπος της ευθύνης και της προσφοράς και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν πολλοί. Ήταν ο “γιατρός των φτωχών”. Τίμησε την Ιατρική Επιστήμη την οποία υπηρέτησε με αυτοθυσία και πάθος αφήνοντάς μας ένα εξαίρετο παράδειγμα .

     Κάποτε του ζητήθηκε να διοριστεί Επιμελητής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου δε δέχτηκε όμως να εγκαταλείψει τον τόπο μας τον οποίο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά μέχρι την τελευταία του στιγμή εξάλλου η γιαγιά του, Αντιόπη από τη μεριά της μητέρας του ήταν Τυμπακιανή.

      Στο ξαφνικό άγγελμα του θανάτου του αείμνηστου “γιατρού του Τυμπακίου “Γιαννακάκη Μιχάλη ο Τοπικός  Τύπος , ο τότε Δήμαρχος Φαιστού , κ. Αρμουτάκης Γεώργιος , η πρώην Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη και ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης αποχαιρέτησαν με πολύ συγκινητικά λόγια τον αγαπητό μας γιατρό.

       Αξίζουν συχχαρητήρια στο Δήμο φαιστού και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη ,τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Φασομυτάκη με αρωγό και συμπαραστάτη πάντα τον αγαπητό μας Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο  που είχαν την Πρωτοβουλία να τιμήσουν τον εκλιπόντα, γιατί η αναγνώριση της προσφοράς του  είναι μια δικαίωση για εκείνον και ικανοποίηση στους δικούς του ανθρώπους.

      Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

                                                                          Με τιμή

                                            ΜΑΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ