Εκδήλωση και έκθεση στο Πολιτιστικό μας Κέντρο, «Η εξέλιξη της χριστιανικής τέχνης», «Europe in my Region 2017», 10/5/2017.

Η Περιφέρεια Κρήτης, για δεύτερη χρονιά, συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region». Η καμπάνια αυτή φέτος προέβαλε έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με εννιά έργα στην Κρήτη. Ένα από αυτά ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας το οποίο, κατόπιν προτροπής υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε:

Από 8 έως 12 Μαΐου 2017, έκθεση Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού και Ντεκουπάζ, με έργα των επιμορφούμενων στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου,τη Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, εσπερίδα στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, η οποία περιελάμβανε ομιλία – παρουσίαση διαφανειών από τον Οσιολ. Ιερομόναχο Ιλαρίωνα Σταματάκη, Θεολόγο, Αγιογράφο, αδελφό της Ι. Μονής Κουδουμά, με θέμα: «Η εξέλιξη της χριστιανικής τέχνης», την οποία πλαισίωσε με εκκλησιαστικούς ύμνους η Χορωδία της Σχολής Βυζ. Μουσικής «Άγ. Τίτος» του Πολιτιστικού Κέντρου, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Νικολάου Κοκολάκη, Καθηγητού της Σχολής και συγκρότημα οργανοπαικτών που έπαιξε παραδοσιακά οργανικά κρητικά τραγούδια,την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, εσπερίδα στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, με θέμα: «Η Γυναίκα στην Τέχνη», η οποία περιελάμβανε ομιλίες, με θέματα: «Η Γυναίκα στην Τέχνη», από την κ. Μαρία Βασιλάκη, Επιμορφώτρια στο Π.Κ., «Η γυναίκα στη τέχνη της αγιογραφίας», από την κ. Ρομπέρτα Αμικούτσι, Επιμορφούμενη στο Π.Κ., «Η γυναίκα στη τέχνη του κλασικού χορού», από την κ. Ροδούλα Ζοζωνάκη – Σαματάκη, Επιμορφούμενη στο Π.Κ., «Η γυναίκα στη τέχνη του ψηφιδωτού», από την κ. Χαρούλα Χαλκιαδάκη, Επιμορφούμενη στο Π.Κ., «Η γυναίκα στη τέχνη του αγιογραφίας», από την κ. Λουκία Βολικού, Επιμορφούμενη στο Π.Κ., «Το ανδρικό μάτι στη γυναικεία τέχνη», από τον κ. Κώστα Θαλασινάκη, Επιμορφωτή του Π.Κ. Παράλληλα με την εν λόγω εσπερίδα λειτουργούργησε έκθεση από μικτές τεχνικές του ντεκουπάζ. Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Μαρία Κασωτάκη, Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης.

Από την εκδήλωση της Τετάρτης 10ης Μαΐου 2017