Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στις Μοίρες, την 28η Οκτωβρίου 2023.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας πραγματοποίησε εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις Μοίρες, το Σάββατο 28η Οκτωβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα.
Η ως άνω εκδήλωση περιελάμβανε:

λίγους ύμνους από χορωδία της Σχολής Βυζ. Μουσικής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Μαθιουδάκη, Καθηγητή Μουσικής,

την παρουσίαση του νέου βιβλίου, με τον τίτλο: «Η Ι. Μονή Κουδουμά κατά τον Αντιστασιακό Αγώνα (1941-1945), συμβολή στη νεότερη ιστορία της Κρήτης», του κ. Ζαχαρία Δημ. Καλοχριστιανάκη, συνταξ. εκπαιδευτικού – συγγραφέα, έκδοση της Ι. Μονής Κουδουμά, για το βιβλίο παρουσίασαν  ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Μακάριος Σπυριδάκης, Ηγούμενος της Ι. Μονής Κουδουμά, η κ. Μαρία Σηφάκη, αρχαιολόγος – φιλόλογος, η κ. Δέσποινα Κουνενιδάκη, φιλόλογος, ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ζαχαρίας Δημ. Καλοχριστιανάκης,

και ένα μικρόχρονικό του Έπους του 1940, με ποιήματα και τραγούδια, από μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημ. Σχολείου Βώρων, αφιερωμένα στην Εθνική Επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου 1940, με την επιμέλεια της κ. Βασιλικής Καραγιώργου και της κ. Μαρίας Σταυρουλάκη εκπαιδευτικών.