Δελτίο Τύπου της Εκκλησίας Κρήτης για το θέμα των Δασικών Χαρτών, 11-4-2021.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία  της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, τον Θεοφ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης καί τον Εντιμολ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Νομικό Σύμβουλο Αυτής, μετά από σχετικό αίτημα της Εκκλησίας της Κρήτης, το οποίο έγινε αποδεκτό, συναντήθηκε με τον Εξοχ. κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Ρέθυμνο, το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κατέθεσε στον κ. Υπουργό επιστολές της Εκκλησίας Κρήτης, στις οποίες αποτυπώνονται οι θέσεις καί οι προβληματισμοί της Εκκλησίας Κρήτης, σχετικά προς τους Δασικούς Χάρτες και τα προβλήματα που δημιουργούνται τόσο για την Εκκλησιαστική Περιουσία, των Ιερών Μονών και των Ενοριών, αλλά και για τις ιδιοκτησίες πλήθους ανθρώπων στη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τους προβληματισμούς της Εκκλησίας Κρήτης και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα συμβάλουν  με κάθε τρόπο και με την ανάληψη των απαραιτήτων πρωτοβουλιών και νομοθετικών ρυθμίσεων στην ικανοποίηση των θεμάτων που τέθηκαν.

Η Αντιπροσωπεία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον κ. Υπουργό για τη συνάντηση αυτή και τη συναντίληψη στα θέματα που τέθηκαν, αλλά και τη διάθεση για την επίλυσή τους, τονίζοντας την ανάγκη διαρκούς διαλόγου και συνεργασίας, με στόχο το καλό των ανθρώπων του Τόπου μας.

Ηράκλειο, 11 Απριλίου 2021

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης