Δελτίο Τύπου για τον εορτασμό των 30 ετών από τα ι. εγκαίνια του Ι. Κ. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών 18.12.2011)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΠΕΤΕΙΟΥ 30 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ Ι. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΙΡΩΝ
ΕΛΕΥΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ

Σάββατο 17/12/2011. Ώρα 5 μ.μ.
Εσπερινός.
Περι ώρα 6 μ.μ. παράκληση προς τον Αγ. Νεκτάριο.
Κυριακή 18/12/2011. Ώρα 7 – 10 μ.μ
Όρθρος, Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια μνημόσυνο των κτητόρων του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών και αποκάλυψη αφιερωματικής πλάκας στην είσοδο του Ι. Ναού, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από τα εγκαίνιά του, προς τιμήν του Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Τίτου και Αγ. Ανδρέου Κρήτης και εις μνήμην των κτητόρων του και των μακαριστών Μητροπολιτών Γορτύνης και Αρκαδίας Τιμοθέου και Κυρίλλου.
Των Ι. Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.
Κατά την διάρκεια των Ι. Ακολουθιών και της Θ. Λειτουργίας ο π. Σταύρος Τσαγκαράκης από το Ρέθυμνο, θα σταυρώνει όλους τους προσερχόμενους με το θαυματουργό Ξύλο του Τιμίου Σταυρού.
Προσκαλούνται οι Αρχές και ο Λαός να τιμήσουν την εν λόγω επέτειο και για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέρασαν 30 χρόνια από τα εγκαίνια του Ι. Καθεδρικοῦ Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών 1981 – 2011. Με αφορμή το γεγονός αυτό θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Τιμοθέου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την αγορά του οικοπέδου στο οποίο κτίστηκε ο Ι. Ναός, έθεσε το θεμέλιο λίθο το 1966, έκτισε τον Ι. Ναό που άρχισε την λειτουργία του το 1970, με την συνδρομή του ιδίου και των ευσεβών χριστιανών της περιοχής, για τους κεκοιμημένους συνεργάτες του, για το μακαριστό Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Κύριλλο, ο οποίος εγκαινίασε τον Ι. Ναό το 1981, για τους κεκοιμημένους συνεργάτες του Ι. Ναού που συνέδραμαν στην ανέγερσή του, για τους ανθρώπους της Τοπικής Εκκλησίας που βοήθησαν ηθικά και υλικά και για όλους όσους συνεπικούρησαν, από κοντά και μακρυά, για την κατασκευή του εν λόγω Ι. Ναού.
Μαζί με το μνημόσυνο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος θα αποκαλύψει αφιερωματική πλάκα στην είσοδο του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου προς τιμήν των Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Τίτου και Αγ. Ανδρέου Κρήτης στα ονόματα των οποίων εγκαινιάσθηκε ο Ι. Ναός και εις μνήμην των προκατόχων του Τιμοθέου και Κυρίλλου και όλων όσων προαναφέρθηκαν.
Ακόμα με την ευκαιρία της νηστείας και της έλευσης των Χριστουγέννων θα μας φέρει από το Ρέθυμνο ο π. Σταύρος Τσαγκαράκης, το θαυματουργό Τίμιο Ξύλο, με το οποίο θα σταυρώσει όλο το λαό.