ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 2.10.2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Εξοχώτατος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στο Ηράκλειο, έδρα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.
Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, παρόντων και των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Αρχιερέων Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, ως και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.
Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος μετέφερε στον κ. Υπουργό τις ευχές όλων των Σεβ. Αρχιερέων της Μεγαλονήσου και τον ευχαρίστησε εκ μέρους της Εκκλησίας Κρήτης και προσωπικώς για την πρόσφατη ψήφιση ευεργετικών νομικών διατάξεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εκκλησία Κρήτης, μεταξύ των οποίων και η μετονομασία της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης σε «Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης» και της Μέσης Εκκλησιαστικής Σχολής Χανίων Κρήτης σε «Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης».
Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον Σεβ. Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ότι σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα κατατεθούν, επίσης, τροπολογίες, που θα επιλύουν χρονίζοντα θέματα δεκαετιών νομοκανονικής φύσεως, τα οποία θα βοηθήσουν και θα διευκολύνουν περαιτέρω την ανάπτυξη του έργου των διαφόρων δομών και τομέων της Εκκλησίας Κρήτης.

Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης