Αγιασμός στο σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου. Θαλάσσια πορεία παρά την κορωνίδα του Αγ. Όρους της Κρήτης, 14/6/2017.

Αγιασμός στο σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου.

Θαλάσσια πορεία παρά την κορωνίδα του Αγ. Όρους της Κρήτης, 14/6/2017.

 

Στις 14/6/2017, στον Κόκκινο Πύργο τελέστηκε Αγιασμός στο σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, επί παρουσία των κ. Ευθύμιου Δουβή, Αντιπλοίαρχου του Λ.Σ. – Κεντρικού Λιμενάρχου Ηρακλείου, κ. Νικ. Κομονταχάκη, Σημαιοφόρου Λ.Σ. – Διοικητού του εν λόγω Σταθμού, ανδρών του Λ.Σ. Κόκκινου Πύργου, κ. Νικολάου Μαρκάκη, Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και άλλων.

Στα πλαίσια της περιπολίας του σκάφους, έγινε μια προσκυνηματική πορεία, με διέλευση από το Ακρωτήριο Λίθινο το νοτιώτερο σημείο της Κρήτης, από την έξοδο του Μάρτσαλου στη θάλασσα τόπος της αρχικής άσκησης των Αγ. Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά, από τις σπηλιές και τα απόμακρα μέρη των νότιων παραλίων του τόπου μας, περιοχή της Ι. Μονής Οδηγήτριας, που θα λέγαμε ότι είναι το Άγιο Όρος της Κρήτης και που προκαλούν δέος, μέχρι την εκβολή του Αγιοφάραγγου στο Λιβυκό Πέλαγος, δίπλα από τους Καλούς Λιμένες, τόπο προσορμήσεως του Απ. Παύλου το 59 μ.Χ., κορωνίδα των τόπων άσκησης των ερημιτών και Αγίων των Αστερουσίων Ορέων, όπως του Αγ. Αρσενίου ο οποίος μύησε τον Αγ. Γρηγόριο τον  Σιναΐτη, (1255-1347 μ.Χ), στη βαθειά θεωρία της νοεράς προσευχής και ο οποίος στη συνέχεια μετέφερε αυτή την ησυχαστική εργασία από τα σπήλαια της εν λόγω περιοχής στο Άγιο Όρος.

Από τον Αγιασμό στο σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου

Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου

Ακρωτήριο Λίθινο, το νοτιότερο σημείο της Μεγαλονήσου Κρήτης

Διάφορα σημεία της νότιας πλευράς του τόπου μας

Το μέρος του σπηλαίου της Αγ. Κασσιανής

Από την έξοδο του Μάρτσαλου στη θάλασσα, περιοχή της Ι. Μονής Οδηγήτριας, τόπος της αρχικής άσκησης των Αγ. Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά

Εκβολή του Αγιοφάραγγου στο Λιβυκό Πέλαγος, δίπλα από τους Καλούς Λιμένες

agiasmos_skafous_limenikou_201742

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, με τον κ. Ευθύμιο Δουβή, Αντιπλοίαρχο του Λ.Σ. – Κεντρικό Λιμενάρχη Ηρακλείου, πίσω φαίνεται η έξοδος του Αγιοφάραγγου