Ίδρυση Φορέα για την ανέγερση Γηροκομείου της Εκκλησίας στο Πύργο Μονοφατσίου

Δελτίο Τύπου

Ίδρυση Φορέα για την ανέγερση Γηροκομείου της Εκκλησίας στο Πύργο Μονοφατσίου

Μετά από σύναξη των Ιερέων της ευρύτερης περιοχής των Αστερουσίων υπό την προεδρεία του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, διαπιστώθηκε η ανάγκη συμπαράστασης προς την τρίτη ηλικία. Σ΄ αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Ειδική επιτροπή αποτελούμενη  από τον Σεβ. Μητροπολίτη, επισκέφθηκε διάφορους αρμόδιους φορείς και μελέτησε επί μακρόν τις πολλές και διάφορες απαιτούμενες ενέργειες. Τελικά με απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, αναγνωρίστηκε, φιλανθρωπικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Μέριμνα ηλικιωμένων περιοχής Αστερουσίων» με έδρα τον Πύργο Μονοφατσίου.

Βρέθηκε η απαραίτητη έκταση για την υλοποίηση του κοινωνικού αυτού έργου και τελείωσαν οι πρώτες αρχιτεκτονικές μελέτες.

Είναι ένα επιβαλλόμενο βήμα εκ της πραγματικότητας των καιρών μας, ώστε η Ι. Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και οι άνθρωποι που έκαναν την ιδρυτική πράξη, να φθάσουν στην ποθούμενη παροχή οργανωμένης περίθαλψης για τους γέροντες ανθρώπους.

Η όλη προσπάθεια θα ακολουθήσει πλήρως τις επιστημονικές και άλλες σύγχρονες νομοθετημένες προϋποθέσεις υποστήριξης των γερόντων που θα δεχθούν τα αποτελέσματά της και υπέρ των οποίων και μόνον γίνεται και προωθείται.

Τα νέα διεθνή δεδομένα που επιβάλλει η επιστήμη, σε συνδυασμό με την κείμενη και επιβεβλημένη νομοθεσία των κρατικών φορέων δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Η περίθαλψη των ηλικιωμένων είναι ένας πολύ λεπτός τομέας.

Γι΄ αυτό αποφασίστηκε η αποφυγή κάθε βεβιασμένης ή πρόχειρης δραστηριότητας. Θα χρειαστεί πολύ κόπος και πολύ προσπάθεια.

Θεωρήθηκε αναγκαίο να εκφρασθούν οφειλόμενες ευχαριστίες προς πολλούς, αλλά επειδή αυτό θα γίνει στην κατάλληλη στιγμή, προς το παρόν αυτές εκδηλώθηκαν για την κ. Ελένη Βελεγράκη, δικηγόρο, και για τον κ. Χαράλαμπο Τσατσάκη, Αρχιτέκτονα, που χωρίς να λογαριάσουν κόπο και χρόνο, συμπαραστάθηκαν και προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες για την επίτευξη του καλού αυτού έργου.

Μάλιστα προ ημερών η Γενική Συνέλευση εξέλεξε και το πρώτο Διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω φορέα.-

Μοίρες 23/9/2008

(Από την Ι. Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας)