Στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου Ηρακλείου εκδήλωση – αφιέρωμα για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως 22/8/2016


Στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου Ηρακλείου εκδήλωση – αφιέρωμα για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο

του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως 22/8/2016

Το έτος αυτό συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμοθέου. Με αφορμή το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε, στις 22/8/2016, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου Ηρακλείου, μια ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα για τον Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο, με μεγάλο ακροατήριο, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ι. Ε. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Τα μουσικά σύνολα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ομάδα κληρικών από τη Μεσαρά, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την άψογη εκτέλεση των τραγουδιών, α) “Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί”, β) “Κρήτες Ριζίτες”, γ) ‘’Ριζίτισες’’ και ορχήστρα ερμήνευσαν ποιήματα που έγραψε ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Τιμόθεος, τα οποία μελοποίησε και ενορχήστρωσε ο Καθηγητής Μουσικής κ. Κων/νος Σταυρουλάκης.

Ο Χοράρχης της εκδήλωσης κ. Κων/νος Σταυρουλάκης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Βυζ. μουσικής, υπεύθυνος διδασκαλίας τραγουδιών, ορχήστρας και χορωδίας των ανωτέρω τμημάτων και Διευθυντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Κων/νος Σταυρουλάκης, όσο και τα μέλη των εν λόγω μουσικών συνόλων, εργάζονται και προσφέρουν εντελώς δωρεάν, εντός των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.

ixoliptis