«Παραδοσιακά μουσικά ξόμπλια» Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Πολιτιστικό μας Κέντρο 19/8/2016

«Παραδοσιακά μουσικά ξόμπλια» 

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στις Μοίρες, διοργάνωσε συναυλία, ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στις 19/8/2016.

Ακούστηκαν τραγούδια από τη Μικρά Ασία, Κων/πολη, Σμύρνη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Επτάνησα, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη κ.λ.π.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν τα μουσικά σύνολα του εν λόγω Πολιτιστικού Κέντρου α) “Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί”, β) “Κρήτες Ριζίτες”, γ) ‘’Ριζίτισες’’ και ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Σταυρουλάκη, Καθηγητή Ευρωπαϊκής, Βυζ. Μουσικής, Διευθυντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Ἡ ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 25/8/2016 και ώρα 7 μ.μ., στο ανοικτό θέατρο Ζαρού.

Πηγή πολιτισμού η Μητρόπολη Γορτύνης & Αρκαδίας

Με το βλέμμα στραμμένο στη δική της παραδοσιακή γραμμή, η Εκκλησία χρησιμοποιεί τον πολιτισμό ως μέσο καλλιέργειας και παιδείας.

Έτσι, στο πολιτιστικό κέντρο της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας λειτουργούν πάνω από 15 τμήματα διαφόρων δραστηριοτήτων, με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι τεράστιο, αφού οι εγγεγραμμένοι για αυτό το έτος άγγιξαν τους 630.

Μάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή 19/8 και την Πέμπτη 25/08 θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία ελληνική παραδοσιακής μουσικής με τίτλο «Μουσικά Ξόμπλια», από τα μουσικά σύνολα «Κεντρώας Κρήτης μελωδοί» και «Κρήτες Ριζίτες» και «Ριζίτισες» του Πολιτιστικού Κέντρου Γορτύνης και Αρκαδίας.

Ακολουθώντας τη δική της παραδοσιακή γραμμή, η εκκλησία χρησιμοποιεί τον πολιτισμό ως μέσο παιδείας. Σε αυτά τα πλαίσια στο πολιτιστικό κέντρο της μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας λειτουργούν πάνω από 15 τμήματα διαφόρων δραστηριοτήτων με σκοπό την καλλιέργεια, την προαγωγή και τη διάδοση του πολιτισμού.

Τα μουσικά σύνολα «Κεντρώας Κρήτης μελωδοί», «Κρήτες Ριζίτες» και «Ριζίτισες» του Πολιτιστικού Κέντρου Γορτύνης και Αρκαδίας, πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής Κωνσταντίνου Σταυρουλάκη.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο για το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, καθώς οι εγγεγραμμένοι για αυτό έτος άγγιξαν τους 630.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/08/2016 Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

πηγή:  neakriti.gr