Εκδήλωση – έκθεση στο Πολιτιστικό μας Κέντρο, «Europe in my Region 2017», στην οποία συμμετείχε η Σχολή Αγιογραφίας του Κέντρου μας, 10/5/2017.

Η Περιφέρεια Κρήτης, για δεύτερη χρονιά, συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region». Η καμπάνια αυτή φέτος προέβαλε έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με εννιά έργα στη Κρήτη. Ένα από αυτά ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας το οποίο, κατόπιν προτροπής υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε από 8 έως 12 Μαΐου 2017, στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, έκθεση Αγιογραφίας, με έργα των επιμορφούμενων στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Στα πλαίσια της ίδιας ενότητας τη Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, έγινε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, η οποία περιελάμβανε ομιλία – παρουσίαση διαφανειών από τον Οσιολ. Ιερομόναχο Ιλαρίωνα Σταματάκη, Θεολόγο, Αγιογράφο, Επιμορφωτή του Πολιτιστικού Κέντρου, με θέμα: «Η εξέλιξη της χριστιανικής τέχνης».

Από την έκθεση – εκδήλωση 10ης Μαΐου 2017