Ο τόμος των πρακτικών του 1ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο

Ο τόμος των πρακτικών του 1ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο

Από το 2004, μετά από συντονισμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμμετέχουν και Αρχιερείς από την Εκκλησία της Κρήτης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος βρέθηκε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου στην Πόλη, για τις εν λόγω συνεδριάσεις και με την ευκαιρία αυτή παρέδωσε στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, εκ μέρους όλων των ανθρώπων του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Γόρτυνας «Ἐν Γορτύνῃ καί Ἀρκαδίᾳ ἐγένετο…», (Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και τον Πολιτισμό του Κρητικού Νότου), το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Μεσαρά, τον τόμο των πρακτικών του Συνεδρίου, τον οποίο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Παναγιώτατος κ. κ. Βαρθολομαίος είχε ευλογήσει, μέ σεπτό Πατριαρχικό γράμμα, το ως άνω Συνέδριο και χάρηκε που έλαβε στα χέρια του τον τόμο των πρακτικών του, αποτελούμενο από 637 σελίδες οι οποίες περιέχουν τις εισηγήσεις των επιστημόνων και ερευνητών που έλαβαν μέρος σε αυτό. Μάλιστα εξέφρασε τη χαρά του για την οργάνωση του Συνεδρίου αυτού από την Ι. Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και για τη συνδιοργάνωσή του με την Περιφέρεια Κρήτης, την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, και την Βαλκανική Ακαδημία Ιατροδικαστικών Επιστημών, συνεχάρη δε εξαιρέτως όλους τους επιστήμονες που έλαβαν μέρος σε αυτό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος ήταν ήδη ενήμερος για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, συνεχάρη τον Σεβ. κ. Μακάριο και τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος εφρόντισε για την κατασκευή του από το ΕΣΠΑ και ανέφερε ότι θα περιμένει και τα πρακτικά του 2ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας, το οποίο είχε θέμα: “Αγροτικοί πολιτισμοί εν κινδύνω…”, το οποίο επίσης ευλόγησε ο Παναγιώτατος και το οποίο ήταν το πρώτο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, στο εν λόγω Πολιτιστικό Κέντρο.