«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» ΣΥΝΑΥΛΙΑ TOY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 21/8/2017

Από δημοσίευμα του Cretalive.gr:

«Μια πολύ όμορφη βραδιά γεμάτη από τις μελωδίες και τα χρώματα του Αιγαίου διοργάνωσε χθες, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Με τον τίτλο «Μουσικό Σεργιάνι» το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας διοργάνωσε συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με χοράρχη τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης  και Καθηγητή Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής κ. Κωνσταντίνο Χ. Σταυρουλάκη και αφηγήτρια της εκδήλωσης την κ. Ελευθερία Τσαφαντάκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μουσικά σύνολα: «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί», «Κρήτες Ριζίτες», «Ντελίνες Αοιδοί» και «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί εν Αθήναις». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ακούστηκαν 17 τραγούδια της Μικράς Ασίας, της Σύμης, της Προποντίδας, της Ηπείρου, της Σμύρνης και του Πόντου. Τα τραγούδια ερμήνευσε μία χορωδία 75 ατόμων από την περιοχή της Μεσαράς με τη συνοδεία 15μελούς ορχήστρας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης κ. Πρόδρομος Ξενάκης. Επίσης το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηρακλείου κ. Γιώργος Καραντινός, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης και η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη. Πλήθος κόσμου άκουσε τα τραγούδια, χειροκρότησε τη μεγάλη χορωδία και τα μουσικά σύνολα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας».