Λήξη δραστηριοτήτων τμημάτων του Πολιτιστικού μας Κέντρου, Κυριακή 18/6/2017.

dsc_6737

Από την ιστοσελίδα  ekriti.gr

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας

Περισσότερα από 400 άτομα από ολόκληρη τη Μεσσαρά συμμετέχουν στις δράσεις του Πολιτιστικού Κέντρου του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας. Έτσι χθες  Κυριακή  που πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή στον πολυχώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, στις Μοίρες πλήθος κόσμου παρακολούθησε όχι μόνο την χαριτωμένη παιδική χορωδία που ερμήνευσε τραγούδια σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και την Βυζαντινή Χορωδία που έψαλλε ύμνους, τους έφηβους που μαθαίνουν λύρα και είπαν παραδοσιακά τραγούδια. Επίσης ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει την έκθεση αγιογραφίας ενηλίκων αλλά και παιδιών καθώς και την έκθεση ψηφιδωτού, όλα ως αποτέλεσμα της δουλειάς των αντίστοιχων εργαστηρίων του Μορφωτικού Ιδρύματος της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας.

Ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ,. Μακάριος επεσήμανε ότι η Μητρόπολη συνεχίζει τις προσπάθειες της να υποστηρίξει αθόρυβα και ουσιαστικά την τοπική κοινωνία με τρία συσσίτια σε καθημερινή βάση, με τη συγκέντρωση ρουχισμ​ού για ανθρώπους που έχουν ανάγκη υποστήριξης, με τράπεζα αίματος  αλλά και όλες αυτές τις δράσεις που συμβάλουν στην στήριξη της παράδοσης του τόπου μας και των νέων ανθρώπων. Ο Γορτύνης Μακάριος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες στις δράσεις της Μητρόπολης τονίζοντας ότι ο εθελοντισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος.

Από την Εφημερίδα «Αντίλαλος της Μεσαράς»

Μια «φωλιά» γεμάτη δράση το Π.Κ. της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας.

Κάλεσμα προς τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, απεύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μακάριος, κλείνοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακη το απόγευμα στις Μοίρες.

Μια εκδήλωση που είχε ύμνους, ποιήματα και τραγούδια με πλήθος μηνυμάτων! Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε από το Σεβασμιότατο ο Ιατρός κ. Χαράλαμπος Στρατιδάκης, μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου, για την προσφορά του!

Τα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, έκλεισαν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά δράσης, αυτή του σχολικού έτους  2016-17, των τμημάτων με την όμορφη αυτή εκδήλωση όπου ακούστηκαν:

Ύμνοι από τη χορωδία της σχολής βυζ. μουσικής «Άγιος Τίτος», υπό τη διεύθυνση του Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Νικολάου Κοκολάκη, Καθηγητή της Σχολής.

Τραγούδια και ποιήματα από παιδιά και επιμορφωτές, των τμημάτων νεανικών συνάξεων και θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικού εργαστηρίου.

Παραδοσιακά τραγούδια από τον επιμορφωτή κ. Σάββα Κεφαλογιάννη και τους μαθητές, του τμήματος μάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο  ισόγειο του Κέντρου λειτουργεί  έκθεση με έργα των τμημάτων: σχολής αγιογραφίας, ψηφιδωτού, ντεκουπάζ και γλυπτικής – χαρακτικής, η οποία άνοιξε τις πύλες της την  Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την  Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και από ώρα 8:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και από 5:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ.

Κάλεσμα

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος κλείνοντας τις  δραστηριότητες  του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, κάλεσε τους γονείς προτρέποντάς τους «φέρετε τα παιδιά σας στις δραστηριότητες του πνευματικού κέντρου! . Το πνευματικό κέντρο είναι δικό σας…. ! Των παιδιών σας! Στείλτε  τα να μάθουν, αγιογραφία, ψηφιδωτό, μουσική, και τόσες άλλες δραστηριότητες!». Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του Καλοκαιριού τον Αύγουστο με το  μουσικό σχήμα ΚΕΝΤΡΏΑΣ ΚΡΉΤΗΣ ΜΕΛΩΔΟΙ.. Μίλησε για ένα μουσικό σχήμα που ιδρύθηκε στην Αθήνα  από Κρήτες που μένουν εκεί, αλλά είναι υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.  Επίσης ενημέρωσε για την χειροτονία ενός Επιμορφωτή του Πολιτιστικού Κέντρου του Σάββα Κεφαλογιάννη από την Νίβρυτο  τον οποίο θα χειροτονήσει εις διάκονο την ερχόμενη Κυριακή στο χωριό του τη Νύβριτο.  Ακόμα υπήρξε η ενημέρωση για θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα Κάτω Ασιτών την επόμενη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος τίμησε τον ιατρό και μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Χαράλαμπο Στρατιδάκη, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την τιμή που του έκανε  και μίλησε για το έργο που επιτελείται από το Πολιτιστικό Κέντρο.