Δελτίο Τύπου για το Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο & το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως 23.3.2007

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ  ΚΑΙ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ  ΙΔΡΥΜΑ
ΙΕΡΑΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΓΟΡΤΥΝΗΣ  ΚΑΙ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΙΕΡΑΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΓΟΡΤΥΝΗΣ  ΚΑΙ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκροτήθηκε σε σώμα, το πρώτο Δ. Συμβούλιο, μετά από τη σύνταξη και έγκριση των κανονισμών λειτουργίας, των εξής νέων τομέων της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας: Του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος και του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου αυτής, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2007 και ώρα 18.00 μ. μ. στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως. Το πρώτο Δ. Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος  ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μακάριος, Αντιπρόεδρος ο κ. Κων. Μπαντουβάς, τέως Υπουργός, Γραμματέας- Ταμίας ο κ. Γ. Πετρουλάκης, εκπαιδευτικός και Μέλη, ο κ.  Ι. Κουλεντάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμου Μοιρών και ο κ. Ι. Σμαραγδάκης συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007, και ώρα 18.00 μ. μ. συνεδρίασε εκ νέου το Δ. Σ. και ασχολήθηκε, αφενός μεν για τις πρώτες του ενέργειες, ενημέρωση και λήψη ευλογίας από το Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ. κ. Βαρθολομαίο και από την Ι. Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, για τους τομείς δράσης και τμημάτων των ως άνω, Ιδρύματος και Κέντρου, την έκδοση Α.Φ.Μ., την έκδοση περιοδικού της Ι. Μητροπόλεως, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, βιβλίων κ. λ. π. και αφετέρου έγινε ενημέρωση από τον Σεβ. Πρόεδρο για τις διαδικασίες κατεδάφισης του παλαιού Επισκοπείου και την ανέγερση νέου για την στέγαση όλων των τμημάτων και δράσεων που προβλέπονται από τους κανονισμούς των ανωτέρω.

Ειδικότερα ο Σεβ. Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ. Σ. για την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου στο Πολεοδομικό Γραφείο Μοιρών για την άδεια κατεδάφισης, την επίσκεψη και αυτοψία της Ε.Π.Α.Ε. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, για την έγκριση ή μη της κατεδάφισης. Επίσης, ανέφερε ότι τα κουφώματα που αντικαταστάθηκαν το περασμένο έτος για τη εκ της βροχής προστασία, δωρεά της οικογένειας Εμμανουήλ και Ιωάννου Κουλεντάκη, ως και άλλων με τις ενέργειες της εν λόγω οικογένειας, θα φυλαχτούν και θα επανατοποθετηθούν στο νέο προς ανέγερση κτίριο καθώς και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο από τους αρμόδιους μηχανικούς και υπηρεσίες.

Στη συνέχεια το Δ. Σ. αποφάσισε να αναζητήσει φορείς και ειδικούς σε μελέτες και ειδικά προγράμματα,  ώστε  να εξασφαλίσει πόρους χρηματοδότησης των τμημάτων και δράσεων του Ιδρύματος και του Κέντρου.

Καθοριστικός στόχος, τόσο του  Σεβ. Προέδρου, όσο  και των Μελών του Δ. Σ. θα είναι η ενεργοποίηση στην κοινή προσπάθεια, όλων των  φορέων της Μεσαράς (Δήμοι, Σύλλογοι, Σωματεία, Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης) αλλά και οι  ίδιοι οι  κάτοικοι, για να ενεργοποιήσουμε και να κάνουμε πράξη τα όσα προβλέπουν οι Κανονισμοί του Ιδρύματος και του Κέντρου, ώστε η Τοπική Εκκλησία να  δώσει εφόδια και λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους νέους μέσα από την Σχολή Αγιογραφίας, τη Βιβλιοθήκη, την αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, το στέκι νέων, την αίθουσα διαλέξεων, τη Σχολή Βυζ. Μουσικής, το ραδιόφωνο, το περιοδικό, αλλά και τις άλλες δραστηριότητες πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Μοίρες 23 Μαρτίου 2007

Για το Δ. Σ. των
Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος &
Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου

Ο Πρόεδρος
† Ο Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος